وبلاگ فروشگاه اینترنتی 19 کالا

وبلاگ فروشگاه اینترنتی 19 کالا

این وبلاگ متعلق به فروشگاه اینترنتی 19 کالا می باشد ، در این وبلاگ اخبار از فناوری و اپلیکشن های موبایل خاص قرار داده شود .www.19kala.com
وبلاگ فروشگاه اینترنتی 19 کالا

وبلاگ فروشگاه اینترنتی 19 کالا

این وبلاگ متعلق به فروشگاه اینترنتی 19 کالا می باشد ، در این وبلاگ اخبار از فناوری و اپلیکشن های موبایل خاص قرار داده شود .www.19kala.com

مقایسه نسخه های مختلف اندروید:Android One/Android Go/Android Stock

اگر از آن دسته افرادی بوده اید که قصد خرید گوشی داشته اید با این سه اصطلاح آشنا بوده و یا اسم آنها به گوشتان خورده است اما حقیقتاً تفاوت این سه پلتفورم نرم افزاری چیست و یا چه شباهت هایی با هم دارند؟ هر سه عطر و طعم اندروید را داشته و از گوگل نشأت گرفته اند. برخی از مشخصات هر سه یکی است اما مهمترین تفاوت میان این سه پلتفورم نرم افزاری مربوط به شیوه ای است که سازندگان موبایل از نرم افزار منبع باز استفاده می کنند و اینکه چه زمانی به روزرسانی شده و نرم افزارهای پیش فرض نصب شده بر روی آنها شامل چه مواردی است. امروز در این مقاله سعی داریم تا تمام ابهامات مربوط به این سه پلتفورم را مرتفع سازیم.

توجه: برای روشن شدن بیشتر این موضوع در اینجا اندروید خام، به عنوان هر چیزی که گوگل روی سخت افزار خود نصب می کند تعریف می شود. اما روشن است که اندروید موجود در Nexus و آنچه که در خط تولید پیکسل یافت می شود فرق می کند.

 

Stock Android:


روشی که برای OEM قدیمی مثل سامسونگ، ال جی و هوآوی کار می کند به این صورت است که گوگل کد منبع را برای اندروید یعنی قسمتی از پروژه منبع باز اندروید آن یا (AOSP) را منتشر کرده و سپس هر کسی می تواند آن کد را دریافت کرده و مبتنی بر آن این پلتفورم را برای یک گوشی موبایل و یا هر development board دیگری طراحی کنند. گوگل دارای خدماتی مثل گوگل پلی و نرم افزارهایی مثل یوتیوپ و گوگل مپ است اما این موارد جزء پروژه اپن سورس نیست. از این رو برای دریافت یک نسخه نرمال شما می بایست کد منبع را از گوگل دریافت کنید. قبلا خط تولید Nexus از اندروید خام استفاده می کرد اما در حال حاضر نسخه خام اندروید در مدل های پیکسل به کار گرفته شده است. به طور کلی اندروید خام به آن نسخه ای اطلاق می گردد که گوگل در گوشی های خود به کار می گیرد.

 

تفاوت نرم افزار های اندروید وان  و اندروید خام و اندروید گوو

یکی از مزایای استفاده از اندروید خام این است که به محض اینکه گوگل بخواهد تغییری را در نرم افزار خود ایجاد کند این تغییر بدون کوچکترین تاخیر و مستقیماً به گوشی منتقل می شود. به طور طبیعی به این دلیل تقاضا برای اندورید خام افزایش یافته است که عاری از بدافزار بوده و به سریعا به روزرسانی می شود. همچنین به دلیل اینکه نرم افزار اضافی بر روی آن نسب نشده سرعت آن پایین نمی آید. تمام نرم افزارها برای همه کاربردی نبوده تنها عده کمی از کاربران غیر فنی ممکن است انبوهی از نرم افزارهای از پیش نصب شده را ترجیح دهند. 

 

Android One:

نسخه ای از اندروید است که در سال 2014 در کشور هند و با هدف استفاده در گوشی های پایین رده عرضه شده است. در طی چند سال، جدا از هدف اولیه آن این نسخه راه خود را به موبایل های تراز اولی مثل موتو ایکس 4 و دستگاه های جدید نوکیا نیز باز کرده است. برای دستگاه هایی با اندروید وان، گوگل به طور معمول خدمات توسعه نرم افزاری را به تولید کنندگان ارائه می دهد. بنابراین شاید تولید کننده در ساخت سخت افزار و بازاریابی و تجربه فروش خوب عمل کند اما آنها حقیقتاً در نرم افزار خیلی نمی توانند دخیل باشند. در این مورد گوگل اندروید وان را به آنها ارائه داده و برای یک دوره توافق شده به روزرسانی و پچ های امنیتی را مستقیماً در دستگاه اعمال می کند. Android One تجربه اندروید خام را برای شما ارائه می دهد. فایده استفاده از اندروید وان این است که نرم افزارهای بلااستفاده نداشته و به مدت 2 سال به روز رسانی خواهد شد. گوشی هایی مثل نوکیا 8.1 و شیائومی می ای 3 از این نسخه بهره برده اند.

 

تفاوت اندروید گوو و اندروید وان و اندروید خام گوگل


Android Go:

اندروید گوو جایگزین برنامه اندروید وان اصلی خصوصاً در موبایل های ارزان قیمت است. این یک نسخه ضعیف تر بوده از این رو فاقد بسیاری از نرم افزارهای پیش فرض است و تعمداً دارای نسخه های lite و Go از گوگل مثل Maps Go ،Gmail Go است که به طور عمده با هدف اجرای روان این نرم افزار ها روی دستگاه های ارزان قیمت طراحی شده اند. 

 

مهمترین تفاوت میان اندروید وان و اندرودی گوو این است که اندروید گوو مستقیماً از گوگل نمی آید برای مثال گوگل آن را به شرکت سازنده ای مثل نوکیا فرستاده و این شرکت سازنده آن را منتشر می کند. این به این معناست که برای مثال نوکیا می بایست که ارتقاء و آپدیت های لازم را بعد از گوگل انتشار دهد که این یعنی اینکه، در اجرای این به روز رسانی ها تاخیر وجود داشته در حالی که در اندروید وان و اندروید خام این تاخیر در به روز رسانی وجود نخواهد داشت. بسیاری از کشورهای توسعه یافته به احتمال زیاد اندروید گوو را دریافت نخواهد کرد اما به مرور زمان این سیاست احتمالاً تغییر پیدا خواهد کرد. در واقع مخصوص گوشی هایی طراحی شده است که حافظه و رم پایینی داشته و با بهینه سازی هایی که روی آن صورت گرفته این نرم افزار فضای کمتری را اشغال کرده است و همان طور که در بالا نیز اشاره شد نرم افزارهایی مثل جیمیل، یوتیوب، نقشه گوگل همه در این نسخه در حدود 50 درصد فضای کمتری را اشغال می کنند.

 

تفاوت اندروید وان اندرودید گو و  اندروید خام 

جمع بندی:

به طور خلاصه می بایست گفت که اندروید خام مستقیماً از گوگل آمده و بر روی سخت افزار گوگل مثل خط تولید پیکسل نصب می گردد. در این مورد خود شرکت گوگل هم مسئولیت به روزرسانی و ارتقاء این دستگاه ها را به عهده دارد. اندروید وان هم مستقیماً از گوگل آمده اما این بار بر روی سخت افزاری به غیر از سخت افزار گوگل نصب می شود. در این مورد هم گوگل پچ ها و به روز رسانی های آن را بر عهده دارد. اندروید گوو جایگزین اندروید وان در پایین رده ها است و در آن برای اجرای روان تر و عملکرد بهتر گوشی های ضعیف تر بهینه سازی های بیشتری روی آن انجام گرفته است و بر خلاف دو مورد دیگر به روز رسانی ها و اصلاح اشکالات امنیتی از طریق OEM ها انجام می گیرد.  

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.